FREZEN
Diamant
Het frezen wat wij verzorgen gebeurt met diamant bezette frezen. Het voordeel van diamantmateriaal is dat diamant een heel sterk materiaal is (het hardst bekende materiaal ter wereld). Gelukkig is diamant tegenwoordig kunstmatig te produceren waardoor het nu een betaalbaarder materiaal is om als gereedschap te kunnen gebruiken. Naast dat diamant heel sterk is, is diamant ook heel scherp daardoor snijdt de frees gemakkelijk door steen, beton, asfalt, natuursteen en ook betonijzer heen.

Frezen in steen
Frezen in steen kan droog met stofafzuiging. Dit gebeurt met een speciale freesmachine die voorzien is van diamant bezette frees. Door het toepassen van verschillende diktes frezen in de machine is elke leiding diameter te verwerken in de muur.
Frezen in beton
Frezen in beton gebeurt met een machine voorzien van dubbele zaagbladen. Om het diamant op de zaagbladen te koelen en het vuil af te voeren gebeurt dit met water. De betonboorder heeft daarom altijd een waterzuiger bij zich om de werkplek netjes achter te laten.
Frezen van vloeren
Het frezen van vloeren voor vloerverwarming gebeurt met een speciaal daarvoor ontworpen vloerenfreesmachine. Afhankelijk van de situatie kan er ook gekozen worden om met een hand zaagmachine de sleuven te zagen
Boucharderen
Door de vloer en wanden te boucharderen wordt de bovenlaag verwijderd en opgeschuurd. Hierdoor blijft een ruw oppervlak achter dat als basis dient voor een nieuwe eindafwerking. Het kan worden toegepast voor een mooiere uitstraling van het gebouchardeerde of om oude lagen (lijm, verf) te verwijderen.
Schuren / slijpen
Bij het schuren of slijpen van een vloer wordt de vloer geschuurd met een speciale schuurmachine om oneffenheden uit de vloer te schuren. Na het storten van een vloer wil het voorkomen dat de vloer niet mooi egaal is om een vloerbedekking op aan te brengen. Ook wordt dit apparaat ingezet om eventuele lijmresten van een betonvloer af te krijgen

Frezen


Frezen wordt met name toegepast in de bouw om leidingen in vloeren en muren te verwerken.

U kunt hierbij denken aan elektra-, gas-, c.v.-, en waterleidingen in de vloeren en muren.

Verwant aan de freeswerkzaamheden is ook het boren van zogenaamde dozen. Hierbij boort de betonboorder met een dozenboor alle contactdozen in de muur aan het eind van de gefreesde leiding.

Het frezen wordt ook veelvuldig toegepast om in bestaande situaties vloerverwarming aan te brengen.


Offerte aanvragen .

Terugbelverzoek