BOREN
Diamant
Het boren wat wij verzorgen gebeurt met diamant bezette boren. Het voordeel van diamantmateriaal is dat diamant een heel sterk materiaal is (het hardst bekende materiaal ter wereld). Gelukkig is diamant tegenwoordig kunstmatig te produceren waardoor het nu een betaalbaarder materiaal is om als gereedschap te kunnen gebruiken. Naast dat diamant heel sterk is, is diamant ook heel scherp daardoor snijdt de boor gemakkelijk door steen, beton, asfalt, natuursteen en ook betonijzer heen. Een nadeel van boren met diamant is dat er geboord moet worden met water.
Wij beschikken over de nieuwste technieken waardoor het gebruik van water geminimaliseerd word. Daarnaast boren wij altijd met een waterzuiger waardoor de overlast minimaal is

Diameters van boren
Het boren kan in diverse diameters van Ø10mm voor een elektrakabel t/m Ø1500mm voor een doorgang. Om nog grotere sparingen, of een andere vorm dan rond, te maken boren wij gaten naast elkaar. U ziet de toepassingen zijn zo goed als oneindig..

Toepassing
In de utiliteits-, woning- en wegenbouw is het werk van een betonboorder goed bekend maar wist u dat wij ook veel voor particulieren werken? U kunt dan denken aan het boren van gaten voor een openhaard, een afzuigkap, het zagen van een dak sparing voor bijvoorbeeld een daklicht, het frezen van electra leidingen, boren van zogenoemde “dozen”, dit zijn de sparingen waar bijvoorbeeld uw stopcontact in gaat. Daarnaast zagen wij deur- en raamsparingen en slopen deze ook vakkundig en zorgvuldig voor u, boren wij gaten voor ventilatieroosters en plaatsen deze direct. U ziet ook voor particulieren zijn wij een specialist.

Boren in steen
Het boren door steen kan met stofafzuiging op de boormachine waardoor er minimaal stof zal vrijkomen bij het boren. De steen zal netjes heel blijven omdat de boor snijdt en niet trilt, daardoor kan er gemakkelijk een gat van binnen naar buiten geboord worden.


Boren in beton


Voor het boren in beton, natuursteen en asfalt zijn diverse mogelijkheden:
· Handboormachine, dat gaan op 220v en is voornamelijk alleen kleine diameters door de vloer.
· Een kolom ook wel statief genoemd gaat ook op 220v alleen kunnen wij daarmee tot ø500 boren.

· Ook hebben wij 380v en hydrauliek, deze technieken worden alleen gebruikt bij extreme grote en/of diepte boringen.
· En als laatste doen wij luchtboren dat word gebruikt bij serie boringen van een kleine diameter en er mag geen betonijzer in de weg zitten..


Offerte aanvragen .

Terugbelverzoek